POLKOM-mandag: Populistisk politisk kommunikasjon

POLKOM-mandag: Populistisk politisk kommunikasjon

Vi ønsker velkommen til POLKOM-mandag førstkommende mandag 19. september kl 12.00 på rom 418. Denne mandagen vil Bente Kalsnes snakke om funn fra den nye boka Populist Political Communication in Europe.

Tema

Når politikk diskuteres i dag, for eksempel Brexit eller valget i USA, ender man ofte opp med å diskutere populisme, et fenomen som blir stadig mer utbredt i dag. For å forstå populismen er det viktig å forstå egenskapene ved og organisering av de populistiske aktørene, så vel som deres velgergrunnlag. Hvordan kommuniserer populistene? Hvilken rolle spiller mediene? Og ikke minst hvordan blir velgerne påvirket av populistiske budskap? Forskningen har stort sett oversett disse spørsmålene inntil nå.

I den nye boka Populist Political Communication in Europe har forskere fra 24 europeiske land gått sammen om å skape en oversikt over hva vi faktisk vet om populistisk politisk kommunikasjon. Bente Kalsnes som er en av bidragsyterne til boken, sammen med resten, søker blant annet svar på disse spørsmålene.

Dette foredraget er en del av POLKOM-mandagene.

Fritt oppmøte, ta med deg matpakke.

Ha en riktig god helg og håper å se deg til lunsj på mandag.

POLKOM-mandag: Tweeting Politics

POLKOM-mandag: Tweeting Politics

Retorikk med Cheryl Glenn

Retorikk med Cheryl Glenn

Norsk
English