Eli Skogerbø intervjuet av Dagsavisen om Times kåring av årets person

Eli Skogerbø intervjuet av Dagsavisen om Times kåring av årets person

Eli Skogerbø har blitt intervjuet i Dagsavisen i forbindelse med en sak om at amerikanske Time har utnevnt journalistene Jamal Khashoggi, Maria Ressa, Reuters-journalistene Wa Lone og Kyaw Soe Oo, og mediehuset The Capital til “årets person”. Skogerbø sier blant annet at

Times utnevnelse av «Årets navn» er spennende og viktig:
- Kashoggi er en tragisk sak, og det at Time setter søkelyset på ham, samt de voldstruslene og etterfølgelsene som journalister står ovenfor hele tida, er viktig. Det at det kommer fra et amerikansk tidsskrift, er i seg selv kjempeviktig, presiserer hun.
- Time anerkjenner og påpeker at journalistikken kan være et farlig sted å være, hele tida. Statistikken viser at det trolig ikke er farligere i dag, enn før, men det er klart at der det er farlig, er det veldig farlig. Tyrkia har fengsla flere journalister enn noe annet land. Kashoggi-saken er stygg, men det er litt betenkelig at den saken skygger over andre journalister som sitter i fengsel og opplever fæle ting daglig.

Les hele saken her (krever tilgang)

POLKOM-mandager for vårsemesteret

POLKOM-mandager for vårsemesteret

....POLKOM-mandag - Alternative media, media criticism and the question of immigration..POLKOM-Monday - Alternative media, media criticism and the question of immigration....

....POLKOM-mandag - Alternative media, media criticism and the question of immigration..POLKOM-Monday - Alternative media, media criticism and the question of immigration....

Norsk
English