Ny studie: Frp skaper størst bølger på Facebook

Ny studie: Frp skaper størst bølger på Facebook

Kalsnes og Ihlebæks studie viser at temaet innvandring og integrering gir langt større respons for Fremskrittspartiet enn for noe annet parti, skriver Dagsavisen fredag 17. august. 

- Vi ser at de ofte går aktivt ut og spør «er du enig», «hva synes du» eller ber folk kommentere eller «lik og del». De skriver ofte kort og poengtert. Samtidig er innvandring et tema det har vært ganske heftig debatt om i flere år. Det trigger både tilhengere og motstandere, sier Kalsnes til avisen. 

Torsdag hadde Karoline Andrea Ihlebæk, Bente Kalsnes (OsloMet) og Linn Sandberg ved POLKOM paneldebatt om "De nye redaktørene" under Arendalsuka hvor de tok opp viktige spørsmål om grenser og ansvar i en digital offentlighet. Her presenterte de også resultater fra den studien om politikere, innvandringsdebatt og moderering av kommentarfeltet. Prosjektet er støttet fra Rådet for anvendt medieforskning. 

Stipendiat Linn Sandberg ved IMK har også uttalt seg til avisen i forbindelse med den nye studien. Sandberg forsker på hvilken type emosjonelt engasjement ulike politikeres Facebook-poster får av deres følgere i Sverige, Nederland og Østerrike. 

- Facebook-debatter som i stor grad drives av emosjonelt engasjement, gagner de populistiske aktørene som driver kommunikasjon bygd på sterke emosjoner og følelsesladd argumentasjon. De stiller grupper mot hverandre og taler om et vi og et dem, samt en korrupt elite, sier Sandberg til Dagsavisen.

POLKOM-mandag om POLKOM på Arendalsuka

POLKOM-mandag om POLKOM på Arendalsuka

Kronikk: Politiske partier sensurerer skjult på Facebook

Kronikk: Politiske partier sensurerer skjult på Facebook

Norsk
English