Snabbtänkt - en analyse av det svenske valget.

Snabbtänkt - en analyse av det svenske valget.

I forbindelse med det svenske valget ble det startet et unikt forskningssamarbeid med navnet Snabbtänkt. Over 80 forskere fikk mulighet til å skrive ned sine analyser og refleksjoner om en lang rekke temaer for publisering i en gratis rapport 10 dager etter valget. I dette arbeidet har både Eli Skogerbø og Linn Sandberg fra POLKOM bidratt med tekster om henholdsvis dekningen av det svenske valget i norske medier og om sosiale mediers rolle i valgkampen- Du kan laste ned hele rapporten her eller lese mer om prosjektet, rapporten og podcastene som ble produsert på snabbtankt.se.

På egne sider beskrives prosjektet som føger:

Med Snabbtänkt ger vi den akademiska forskningen en plattform för att snabbt och sakligt, analysera valrörelsen och ge forskarna mer plats i den allmänna debatten. Därför har vi samlat ett stort antal ledande forskare i detta unika projekt. Tio dagar efter valet publicerar vi en rapport med resultat, analyser och reflektioner från forskare med olika kompetenser. Varje forskare skriver en sida som fokuserar på partier, politiska frågor, valkampanjen, nyhetsmedier, väljare, sociala medier, visuell kommunikation, populär kommunikation eller andra aktuella frågor från valrörelsen 2018. Rapporten kommer också innehålla en sektion med reflektioner på den svenska valrörelsen från utländska forskare.

snabbtankt.se

Sigurd Allern med kronikk om medietillit.

Sigurd Allern med kronikk om medietillit.

Mona Abdel-Fadi in "Contesting Religion The Media Dynamics of Cultural Conflicts in Scandinavia"

Mona Abdel-Fadi in "Contesting Religion The Media Dynamics of Cultural Conflicts in Scandinavia"

Norsk
English