Sigurd Allern med kronikk om medietillit.

Sigurd Allern med kronikk om medietillit.

Sigurd Allern har skrevet en kronikk i uniforum hvor han tar for seg utviklingen og perspektiver på medietillit og politisk polarisering. Her går han gjennom relevant forskning fra både Norge og Sverige for å se om inntrykket av at tilliten til medier er lav og synkende stemmer og hva det isåfall vil si.

Fra kronikken:Jeg ser flere problemer med denne svart-hvitt-debatten. Et av dem er at vi sjelden tenker over hva det er folk svarer på. Hva gjelder tilliten? Hvis noen for eksempel spør meg om jeg – rent allment – har stor tillit til ”mediene” så vil ikke svaret bli et ubetinget ja. Det finns så mange slags medier. Bare en minoritet av dem driver med journalistikk i ulike formater og sjangre. Innen den siste gruppen er det også mange ulikheter og kvalitetsforskjeller. Evnen til kildekritikk varierer. Selv internasjonalt renommerte mediehus som New York Times har hatt reportere som diktet opp sine reportasjer (Jayson Blair) eller nøyde seg med ukritisk formidling av Pentagons propaganda (som før invasjonen i Irak i 2003). Den Watergate-berømte Bob Woodward i Washington Post er beryktet for sin løsslupne og ukritiske omgang med anonymiserte kilder. Det gjelder også når han portretterer lystløgneren Donald Trump. 
- Sigurd Allern

Les hele kronikken her

....Ny artikkel av Erik Knudsen - Beyond the Limits of Survey Experiments..New Article By Erik Knudsen -Beyond the Limits of Survey Experiments....

....Ny artikkel av Erik Knudsen - Beyond the Limits of Survey Experiments..New Article By Erik Knudsen -Beyond the Limits of Survey Experiments....

Snabbtänkt - en analyse av det svenske valget.

Snabbtänkt - en analyse av det svenske valget.

Norsk
English